Aan het IJ, grenzend aan de wijken Bos & Lommer en De Baarsjes, ligt Westerpark. Het omvat de buurtcombinaties Centrale Markt, Frederik Hendrikbuurt, Houthavens, Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt en Staatsliedenbuurt. Midden in de wijk ligt het Cultuurpark Westergasfabriek. Westerpark heeft ongeveer 34.000 inwoners en een oppervlakte van 10,96 km² (waarvan 0,76 km² water).

Bewonersinitiatief

Heb je een leuk plan of initiatief waar je omgeving van opvrolijkt en verbetert? En kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Dan horen wij dat graag. Neem contact op met:

Peter Wijngaart

Meer informatie?

Locaties

Horizon
Horizon is een buurtcentrum voor en door de buurt. Veel activiteiten zijn hier ondergebracht. Het centrum beslaat de begane grond en de 1e verdieping. Het pand heeft veel mogelijkheden om gebruik van te maken: Er kunnen tijdelijke pop-up winkeltjes geplaatst worden, exposities kunnen in de ontvangstruimte plaatsvinden, is er een professionele keuken en zijn er mogelijkheden om te flexwerken. Verder zijn er grote ruimtes te huur waar allerlei verschillende activiteiten kunnen plaatsvinden. Iedereen is welkom.

De Koperen Knoop

Het Huis van de Buurt de Koperen Knoop is het sociale knooppunt in de Staatsliedenbuurt. Hier kun je als buurtbewoner, ondernemer of professional terecht met vragen over de buurt, wonen, veiligheid, zorg, vrijwilligerswerk of maatschappelijke hulp. Er is een ontmoetingsruimte waar vele laagdrempelige activiteiten plaatsvinden waar je aan kunt deelnemen of  een ruimte kunt huren voor een eigen activiteit.

Vrijwillige inzet

Vrijwilligers zijn onmisbaar. 

Lijkt het je leuk om in de buurt actief aan de slag te gaan als vrijwilliger, maar weet je nog niet precies wat, waar en hoe? Heb je interesse om mee te helpen bij activiteiten van bestaande organisaties of zet je liever zelf een activiteit op? Wij helpen je graag met deze vragen.

Wat wij voor je kunnen betekenen:

  • Persoonlijk gesprek waarin we je interesses en sterke kanten bespreken.
  • Bemiddeling naar een organisatie die bij je past.
  • Nazorg voor het geval dat nodig is.

Neem gerust contact op met een van de medewerkers Vrijwillige Inzet van ABC Alliantie in de wijk waar je woont.

Wie is wie

Martine Kemp
Lucienne van Kampen
Cunera Frisart
Cor Koeleman
Ype Nota
Steve Prade
Riekje van Albada
Marieke Haarhuis
Marienna Triesscheijn
Magdy Khalil
Dennia Lynch

KERST500 Vrijdag 15 december

KERST500KERST500 is een 3-gangenkerstdiner, dat op vrijdag 15 december a.s. op ongeveer 10 verschillende locaties verspreid over alle buurten van Westerpark geserveerd zal worden.

De gasten aan tafel zijn bewoners uit West en dan met name ook mensen voor wie zo’n feestelijk kerstdiner niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld omdat zij een krappe portemonnee hebben of omdat zij niet zoveel contact met andere mensen hebben als zij zouden willen.

Binnenkort start de aanmelding voor deze feestelijke maaltijd.

Sponsor AH

WIJKTEAMS WESTERPARK

Wijkteams Westerpark

De Horizon
Hembrugstraat 156
1013 XC Amsterdam

t. (020) 682 49 71
Voor informatie over activiteiten, reserveringen, beheer , vrijwilligerswerk, projecten en  buurtinitiatieven

t. (020)  486 68 96
Voor informatie over maatschappelijke dienstverlening

horizon@abc-west.nl

De Koperen Knoop
Van Limburg Stirumstraat 119
1051 BA Amsterdam
t. (020) 303 50 08
koperenknoop@abc-west.nl

De kop van ………………………

Hier vind je portretten van BV’ers (Bekende Vrijwilligers), BM’ers (Bekende Medewerkers), BS’ers (Bekende Stagiaires) en BAB’ers (Bekende Actieve Buurtbewoners). Ze stellen zich aan jou voor, zowel met hun activiteiten als hun persoonlijke interesses.

Herken jij deze BS’er?


Klik op de foto

© Copyright - ABC-West