ABC Alliantie ~altijd in de buurt~

Aan het IJ, grenzend aan de wijken Bos & Lommer en De Baarsjes, ligt Westerpark. Het omvat de buurtcombinaties Centrale Markt, Frederik Hendrikbuurt, Houthavens, Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt en Staatsliedenbuurt. Midden in de wijk ligt het Cultuurpark Westergasfabriek. Westerpark heeft ongeveer 34.000 inwoners en een oppervlakte van 10,96 km² (waarvan 0,76 km² water).

Bewonersinitiatief

Heb je een leuk plan of initiatief waar je omgeving van opvrolijkt en verbetert? En kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Dan horen wij dat graag. Neem contact op met:

Peter de Haan

Meer informatie?

Locaties

Locatie de koperen knoop abc alliantie

Horizon
Horizon is een buurtcentrum voor en door de buurt. Veel activiteiten zijn hier ondergebracht. Het centrum beslaat de begane grond en de 1e verdieping. Het pand heeft veel mogelijkheden om gebruik van te maken: Er kunnen tijdelijke pop-up winkeltjes geplaatst worden, exposities kunnen in de ontvangstruimte plaatsvinden, is er een professionele keuken en zijn er mogelijkheden om te flexwerken. Verder zijn er grote ruimtes te huur waar allerlei verschillende activiteiten kunnen plaatsvinden. Iedereen is welkom.

De Koperen Knoop

Het Huis van de Buurt de Koperen Knoop is het sociale knooppunt in de Staatsliedenbuurt. Hier kun je als buurtbewoner, ondernemer of professional terecht met vragen over de buurt, wonen, veiligheid, zorg, vrijwilligerswerk of maatschappelijke hulp. Er is een ontmoetingsruimte waar vele laagdrempelige activiteiten plaatsvinden waar je aan kunt deelnemen of  een ruimte kunt huren voor een eigen activiteit.

Vrijwillige inzet

Vrijwilligers zijn onmisbaar. 

Lijkt het je leuk om in de buurt actief aan de slag te gaan als vrijwilliger, maar weet je nog niet precies wat, waar en hoe? Heb je interesse om mee te helpen bij activiteiten van bestaande organisaties of zet je liever zelf een activiteit op? Wij helpen je graag met deze vragen.

Wat wij voor je kunnen betekenen:

  • Persoonlijk gesprek waarin we je interesses en sterke kanten bespreken.
  • Bemiddeling naar een organisatie die bij je past.
  • Nazorg voor het geval dat nodig is.

Neem gerust contact op met een van de medewerkers Vrijwillige Inzet van ABC Alliantie in de wijk waar je woont.

Wie is wie

Kemal Yildiz
Cor Koeleman
Martine Kemp
Cunera Frisart
Dennia Lynch
Magdy Khalil
Marieke Haarhuis
Marienna Triesscheijn
Riekje van Albada

WegWijsSalon

Heb je zin in een gratis kop koffie, een lunch voor €1,50 of wil je voor de gezelligheid mensen ontmoeten? Klik HIER voor meer informatie over de WegWijsSalon.

Week tegen de Eenzaamheid – Amsterdam-West en Samen een straatje om!

Dit jaar is er weer de landelijke Week tegen Eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober 2018.

Ook in Amsterdam West willen we in deze Week extra aandacht aan geven aan dit probleem.

Wil jij een activiteit of initiatief ondernemen om dit probleem aan te pakken?  Dan kunnen de buurtwerkers van de ABC Alliantie met jou meedenken over de uitvoering daarvan. Er is budget beschikbaar en we helpen je met een plan van aanpak.
De deadline voor het indienen van je plan is 4 augustus 2018.

Heb je een idee, wil je een plan indienen of wil je eerst meer weten? Kom dan langs in buurtcentrum Horizon of Huis van de Wijk de Koperen Knoop of stuur een mail aan m.triesscheijn@abc-west.nl

Achtergrond

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in het leven met eenzaamheid te maken krijgen. Bij zichzelf of bij een ander. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.

In de Week tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dit probleem en worden honderden activiteiten georganiseerd om eenzaamheid te voorkomen en verminderen.

Voor meer algemene informatie over de Week tegen Eenzaamheid kijk op https://www.samentegeneenzaamheid.nl/


Zin om er samen even op uit te gaan?
Bij de balie van huis van de buurt de Koperen Knoop kunt u voor een dagdeel een tandemfiets en/of een duo scootmobiel lenen voor maar 2 euro.
Adres: van Limburg Stirumstraat 119, Westerpark.
FLYER

“Samen een straatje om”
~want ‘samen mobiel’ vergroot je wereld en verkleint je eenzaamheid~

WIJKTEAMS WESTERPARK

Wijkteams Westerpark

De Horizon
Hembrugstraat 156
1013 XC Amsterdam

t. (020) 682 49 71
Voor informatie over activiteiten, reserveringen, beheer , vrijwilligerswerk, projecten en  buurtinitiatieven

t. (020)  486 68 96
Voor informatie over maatschappelijke dienstverlening

horizon@abc-west.nl

De Koperen Knoop
Van Limburg Stirumstraat 119
1051 BA Amsterdam
t. (020) 303 50 08
koperenknoop@abc-west.nl

De kop van ………………………

Herkent u deze BAS’er? Oftewel Bekende Actieve Stagiaire? U moet ‘m de afgelopen maanden een keer tegen het lijf zijn gelopen tijdens uw bezoek aan Huis van de Buurt de Koperen Knoop.

Nieuwsgierig naar zijn verhaal en ervaringen? Klik dan op de foto en bekijk zijn videoportret.

Meld je aan voor de nieuwsbrief Westerpark!