Actueel

ABC Alliantie team Vrijwillige Inzet organiseert deze zomer een Summer School voor alle vrijwilligers(organisaties) en actieve buurtbewoners in West, waaronder ook ouderen, studenten en statushouders. Ook bewoners die nog geen vrijwilliger zijn en overwegen om dit te worden, kunnen meedoen. Summer School biedt een midweek lang leren over allerlei aspecten van vrijwilligerswerk. Soms serieus, dan weer luchtig en altijd op een leuke manier. Doel is om vrijwilligers in West (nog beter) voor te bereiden op hun vrijwilligerswerk.

We sluiten de week feestelijk af met iedereen die aan een of meer onderdelen van het programma heeft deelgenomen.

0Dagen0Uren0Minuten

Programma & Inschrijven Summer School


Weet je het al?
Inschrijven voor de Summer School is niet meer mogelijk. De Summer School is deze week bezig en de diverse workshops zijn vol. U bent wel nog welkom op de filmavond over vrijwilligerswerk op donderdag 18 juli, aanvang 19.00 uur.

Maandag 15 juli 2019

Hoe geef ik mijn grenzen aan als vrijwilliger? 13.30 uur – 16.00 uur
Aan de hand van wat theorie en ervaringen uit de praktijk leer en oefen je als vrijwilliger waarom het belangrijk is om je grenzen aan te geven en hoe je dit kunt doen.
Gegeven door: Samenwonen-Samenleven – Meld je HIER aan!

Workshop “Profilering” 13.30 uur – 16.00 uur
Hoe kun je je vrijwilligersorganisatie of je buurtactiviteit onderscheiden van de rest? Hoe zorg je er voor dat deze er uitspringt?
Gegeven door: ABC Alliantie – Meld je HIER aan!

Presentatie “Budget voor mijn Buurt!” 19.00 uur – 21.00 uur
Een presentatie en uitleg over hoe je aan geld kunt komen  voor een activiteit in de buurt. Dus over bewonersinitiatieven, buurtbudgetten en groenfonds.
Gegeven door: ABC Alliantie– Meld je HIER aan!

Wil je gelijk of wil je geluk? – een introductie in NLP 19.00 – 21.00 uur
Je maakt kennis met Neuro Linguistisch Programmeren. Dit is een methodiek om de effectiviteit van je communicatie te vergroten. We blijven weg van het oordeel over ‘goed’ of ‘fout’, maar kijken naar de effecten van wat je doet. Ben je tevreden? Blijf dan vooral doen wat je doet. Wil je een ander resultaat? Doe dan iets anders!
Gegeven door: The Hug Connection – Meld je HIER aan!

Dinsdag 16 juli 2019

Workshop “Ontdek je Talenten”  09.30 uur – 12.00 uur
Tijdens deze workshop ontdekken we jouw talenten en kijken we hoe we deze kunnen inzetten tijdens werk en vrijwilligerswerk.
Gegeven door: Blik op Talent Meld je HIER aan!

Workshop “Hoe organiseer ik een activiteit?” 09.30 uur 12.00 uur
Je hebt een goed idee voor een activiteit in je buurt. Wat komt er allemaal bij kijken en wat moet je doen om dat idee goed uit te voeren? En ook met wie?
Gegeven door: ABC Alliantie Meld je HIER aan!

Workshop “Social Media” 13.30 uur – 16.00 uur
Hoe kun je je website gebruiken? Wat kun je met Facebook en/of Twitter om je organisatie of je buurtactiviteit onder de aandacht te brengen van de bewoners? Wat is er nog meer mogelijk?
Gegeven door: ABC Alliantie Meld je HIER aan!

Workshop “Ontwerp je eigen flyer” 19.00 uur -21.00 uur
Online zijn gratis programma’s waarmee je een professionele flyer kunt ontwerpen en afdrukken van je activiteit of organisatie. Wij hebben goede ervaringen met het programma CANVA. In één avond leer je dit programma te gebruiken en aan het eind ben je in staat om een mooie flyer te maken!
Gegeven door: ABC Alliantie Meld je HIER aan!

Woensdag 17 juli 2019

Workshop “Hoe financier, promoot en verantwoord ik mijn activiteit?” 13.30 uur – 16.00 uur
Gegeven door: ABC Alliantie Meld je HIER aan!

Workshop: “Jezelf presenteren vanuit je eigen kracht” 13.30 – 16.00 uur
Hoe kom je erachter wat je mogelijkheden zijn en wat je talent is en waar je kracht zit. We gaan op zoek naar jouw eigen midden. Hoe hou je die ook vast en blijf je in je werkzaamheden bij jezelf. Hoe presenteer je jezelf vanuit je hart en je hoofd en koesteren we je bijzondere talenten. Door middel van theateropdrachten gaan we op zoek naar je mogelijkheden en talenten. We schrijven een korte pitch en gaan oefenen met presenteren. De workshop wordt ervaren als inspirerend, verrassend, op de praktijk gericht en met veel persoonlijke aandacht voor de deelnemers.
Gegeven door: Sebo Bakker van ZID theater – Meld je HIER aan!

Workshop “Samen Beter Westerpark” 19.00 uur – 21.00 uur
Samen Beter Westerpark is een digitaal wijkplatform voor en door buurtbewoners. Je vindt er van alles over wat er in de buurt is te doen, er zijn gezondheidsapps en je kunt vragen om hulp stellen. Hoe werkt dit digitale wijkplatform en hoe zet je er informatie op, hoe kun je je vraag stellen of je hulp aanbieden? Kijk ter voorbereiding eens op www.samenbeterwesterpark.nl
Gegeven door: Samen Beter Westerpark Meld je HIER aan!

Donderdag 18 juli 2019

Workshop “Hoe enthousiasmeer ik mijn vrijwilligers?” 09.30 uur – 12.00 uur
Wat is er nodig om de vrijwilligers die je helpen bij je activiteit of in je organisatie tevreden en enthousiast te maken en te houden? Wat werkt wel en wat zijn de valkuilen?
Gegeven door: ABC Alliantie Meld je HIER aan!

Workshop “Niemand is hetzelfde” 09.30 uur – 12.00 uur
Twee ervaringswerkers van Cordaan geven een inkijkje in het leven van een Amsterdammer met een licht verstandelijke beperking en laten zien waar zij zoal tegenaan lopen in het dagelijks leven. En wat zij, ondanks hun beperking, allemaal kunnen bereiken en wat zij allemaal wel kunnen en willen doen. Bijvoorbeeld participeren en vrijwilligerswerk.
Gegeven door: Cordaan Meld je HIER aan!

Workshop “Waardering en erkenning” 13.30 uur – 16.00 uur
Wat is er allemaal mogelijk om de vrijwilligers en actieve buurtbewoners te waarderen en erkenning te geven? Met o.a. scholing en goede afspraken, zoals de training 1001 Kracht en de 10 Gouden Tips.
Gegeven door: ABC Alliantie Meld je HIER aan!

Film over vrijwilligerswerk in Amsterdam West en samenspraak over vrijwilligerswerk 19.00 uur – 21.00 uur
We bekijken een animerende film over allerlei vrijwilligers in Amsterdam West. Daarna gaan we met elkaar in gesprek over het nut en de noodzaak van het vrijwilligerswerk wat we zelf doen. Waarom ben jij vrijwilliger of actief in de buurt? Wat motiveert je en wat levert het je op? Om elkaar te inspireren en te waarderen.
Getoond door: ABC Alliantie Meld je HIER aan!

Vrijdag 19 juli 2019

Workshop “Toekomsttwister” 09.30 uur – 12.00 uur
Toelichting: De Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) heeft de Toekomsttwister ontwikkeld. Daarmee wordt een aantal vragen gesteld én beantwoord. Wat zijn de ontwikkelingen die jouw organisatie beïnvloeden? Waar gaat het naartoe en hoe staan jouw vrijwilligers daarin? Wat betekent het voor jou als coördinator en wat wordt er van je gevraagd? De Toekomsttwister helpt je om daar over na te denken en voel je de spanningen en spagaten uit je werk letterlijk in je lijf.
Gegeven door: VCA Meld je HIER aan!

Workshop “Samen Beter Westerpark” 13.30 uur – 16.00 uur
Samen Beter Westerpark is een digitaal wijkplatform voor en door buurtbewoners. Je vindt er van alles over wat er in de buurt is te doen, er zijn gezondheidsapps en je kunt vragen om hulp stellen. Hoe werkt dit digitale wijkplatform en hoe zet je er informatie op, hoe kun je je vraag stellen of je hulp aanbieden? Kijk ter voorbereiding eens op www.samenbeterwesterpark.nl
Gegeven door: Samen Beter Westerpark Meld je HIER aan!

Contact

Team Vrijwillige Inzet ABC Alliantie die in opdracht van Stadsdeel West de Summer School organiseert:

  Meld je aan voor de nieuwsbrief. Mis niets!
MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Alles weten over de activiteiten uit jouw buurt? Meld je dan nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van ABC Alliantie Welzijn en mis niets!

Uiteraard gaan we vertrouwelijk met je gegevens om en delen wij deze niet.
×