Heb je behoefte aan informatie, advies of ondersteuning? De medewerkers van ABC Alliantie West bieden een luisterend oor en denken met je mee! Loop eens binnen bij het Huis van de Buurt of het Buurtcentrum in je eigen buurt. Telefonisch of per e-mail een vraag stellen, kan natuurlijk ook.

Praktische diensten in de wijk

Wonen

drie mensen doen een spelletje aan tafel in huis

Natuurlijk is het fijn om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen maar wat als de huidige woning niet meer geschikt is? Je kunt bij ons terecht voor meer informatie. Daarnaast kunnen wij assisteren bij het zoeken van een nieuwe woonruimte op Woningnet.

Wij zijn te vinden op de volgende locaties:

Tagerijn

Tagerijn
t:(020) 618 49 52
e:tagerijn@abc-west.nl

Op vrijdag van 14.30 tot 16.30 uur kunnen wij assisteren bij het zoeken van woonruimte op Woningnet.

De Klinker

De Klinker
t. (020) 683 85 42
e:klinker@abc-west.nl

In de Klinker is er op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur assistentie bij het zoeken van woonruimte op Woningnet

Overige voorzieningen

Gezelligheid en leuke activiteiten

Er is meer in de buurt te doen dan je zou denken! In West zijn talloze plekken waar van alles georganiseerd wordt voor, door én met buurtbewoners. Denk aan: fitness, wandelen, samen eten, muziekoptredens, dansavonden, enz. Wil je weten wat bijvoorbeeld de huiskamer voor je kan betekenen? Neem dan contact op met ons.

Sport en bewegen

Iedereen moet de mogelijkheid hebben om te kunnen sporten. Ook als je ouder wordt of als bewegen je minder makkelijk af gaat. Wil je wel meer aan beweging doen maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Lekker eten in de buurt

In West kun je regelmatig aanschuiven bij heerlijke buurtlunches en diners. Vaak kost dat niet meer dan 5 euro en samen eten is toch veel gezelliger? Kijk op de activiteitenkalender waar buurtlunches of diners zijn.

Computer- en telefoonhulp

Omgaan met de laptop en tablet, even skypen met de kleinkinderen, foto’s bekijken op de iPad, een appje versturen, Facebooken, e-mailen, winkelen op Internet…. Maar, hoe werkt het allemaal? Loop eens bij ons binnen, wij helpen je graag.

Vervoer

Heeft u zelf geen vervoer? Bent u niet meer zo mobiel? Lukt het niet meer om met de boodschappen te sjouwen? De boodschappenbus kan uitkomst bieden. En wist u dat er gratis Openbaar Vervoer is voor senioren met een laag inkomen?

Hulp bij (financiële) administratie

Blijft de post zich opstapelen en zie je er tegenop om de brieven open te maken? Heb je vragen over lastige brieven? Heb je financiële problemen en kom je er zelf niet meer uit? Je kunt bij ons inlopen zonder afspraak.  Ga naar de speciale informatiepagina Inlopen zonder afspraak.

Ondersteuning en hulp

Heb je zorg of ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld, vanwege een ziekte, beweegklachten of een beperking? Je kunt altijd rekenen op advies en hulp vanuit het Sociaal Wijkteam. Wil je samen met medewerkers van het Sociaal Wijkteam bekijken wat je aan zorg en hulp nodig heeft? Ga voor meer informatie naar de pagina wijkzorg.

Vragen?

We kunnen niet alle vragen beantwoorden op deze website. Dus heb je andere vragen, neem dan gerust contact met ons op of loop binnen bij het Huis van de Buurt of het Buurtcentrum in je eigen buurt.

Voor alle locaties en contactgegevens verwijzen we je naar de pagina op deze website: contact.

CONTACT

Neem voor meer informatie of antwoord op je vragen contact met ons op

VRIJWILLIGE INZET

Mensen die zich vrijwillig inzetten, kunnen het weten: het is leuk, het wordt gewaardeerd, het is nuttig én het levert altijd weer mooie ervaringen op. En jouw levenservaring komt goed van pas. Denk je er wel eens over om vrijwilligerswerk te doen?

> Klik hier voor meer informatie

MANTELZORG

Zorg je zelf voor een ander? Mantelzorgers kunnen terecht voor advies, hulp en steun, bijvoorbeeld via het Mantelzorgspreekuur, de Mantelzorglijn West en de Mantelzorgsalon.

> Klik hier voor meer informatie

BEWONERSINITIATIEVEN

Woon je in stadsdeel West en heb je een buurtidee of wil je een activiteit organiseren? Dan kunnen wij je op weg helpen en ondersteunen! Onder andere bij het indienen van de aanvraag en bij het beheren van de financiën. Er is veel mogelijk, als het maar van betekenis is voor de buurtbewoners of de buurt. De aanvraag start met het invullen van een aanvraagformulier.

> Klik hier voor meer informatie

  Meld je aan voor de nieuwsbrief. Mis niets!
MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Alles weten over de activiteiten uit jouw buurt? Meld je dan nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van ABC Alliantie Welzijn en mis niets!

Uiteraard gaan we vertrouwelijk met je gegevens om en delen wij deze niet.
×