ABC Alliantie ~altijd in de buurt~

De wijk Oud-West ligt in het zuidoosten van stadsdeel West, binnen de ringweg A10 en ten oosten van de Kostverlorenvaart. De Clerqstraat begrenst de wijk in het noorden, het Vondelpark in het zuiden en de singelgracht in het Oosten. Het doorgaand verkeer- en winkelstraten Overtoom, Kinker- en Bilderdijkstraat doorkruisen Oud West. Oud West is onderverdeeld in 6 buurten: De Da Costabuurt, Bellamybuurt, Borgerbuurt, Helmersbuurt, Cremerbuurt en Vondelparkbuurt Noord. Oud-West telt 34.320 inwoners, en heeft een oppervlakte van 1,70 km².

Bewonersinitiatief

Oud-West Ten katemarkt

Heb je een leuk plan of initiatief waar je omgeving van opvrolijkt en verbetert? En kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Dan horen wij dat graag. Neem contact op met:

Bernadet Böhm

Meer informatie?

Locaties

De Klinker

In de Klinker werken buurt en sociale wijkteams samen. Behalve voor een kopje koffie kun je er terecht voor De Digitafel, verschillende inloopspreekuren, 2e hands kledingverkoop, een bingomiddag en veel meer. Kom een keer kijken. Je bent van harte welkom!

De Havelaar

Ook in de Havelaar kunnen we je helpen bij schulden, administratie en omgaan met geld, persoonlijke- en relatieproblemen of je rol als mantelzorger. Daarnaast organiseren vrijwilligers en buurtgenoten veel activiteiten zoals o.a. Mixed Kitchens, fietslessen, jeugd theatercollectief, Nederlandse taalles en nog veel meer.

Vrijwillige inzet

Vrijwilligers zijn onmisbaar. 

Lijkt het je leuk om in de buurt actief aan de slag te gaan als vrijwilliger, maar weet je nog niet precies wat, waar en hoe? Heb je interesse om mee te helpen bij activiteiten van bestaande organisaties of zet je liever zelf een activiteit op? Wij helpen je graag met deze vragen.

Wat wij voor je kunnen betekenen:

  • Persoonlijk gesprek waarin we je interesses en sterke kanten bespreken.
  • Bemiddeling naar een organisatie die bij je past.
  • Nazorg voor het geval dat nodig is.

Neem gerust contact op met een van de medewerkers Vrijwillige Inzet van ABC Alliantie in de wijk waar je woont.

Wie is wie

Anne Elberse
Bernadet Böhm
Coraline Gerritsen
Gerda van der Linden
Montse Lloveras
Sharita Hart
Tycho Filarski

10e TALENTENBEURS WEST

Ben jij op zoek naar (vrijwilligers)werk, een werkervaringsplek of een stageplek? Of zoek je scholing of training? Kom dan naar de Talentenbeurs!

Dinsdag 26 juni 2018 is de 10e beurs in de Hallen Studio’s in Oud-West.

Meer informatie over de GRATIS workshops! KLIK HIER

Flyer Talentenbeurs. KLIK HIER

WIJKTEAMS OUD-WEST

Voor informatie over activiteiten, vrijwilligerswerk, projecten of buurtinitiatieven kunt u contact opnemen met een van onze wijkteams Oud-West.

Wijkteam Oud-West
De Klinker
Borgerstraat 45
1053 PB Amsterdam

t. (020) 683 85 42
klinker@abc-west.nl

De Havelaar
Douwes Dekkerstraat 2
1053 SX Amsterdam
t. (020) 689 07 11
havelaar@abc-west.nl

Volg ons in Oud-West

Abonneer je nu op ons YouTube kanaal en bekijk activiteiten in Oud-West