Een praatje, een kop koffie of een activiteit. Wij zijn het eerste aanspreekpunt voor wie gezelligheid zoekt of het even niet meer weet. Je kunt in de Havelaar en de Klinker altijd meedoen. We ondersteunen je bij je vragen en helpen je op weg. De buurtwerkers kennen de wijk en weten wat er speelt.

ABC Alliantie, altijd in de buurt

Bewonersinitiatief

Oud-West Ten katemarkt

Heb je een leuk plan of initiatief waar je omgeving van opvrolijkt en verbetert? En kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Dan horen wij dat graag. Neem contact op met:

Tycho Filarski of Dorine Verheul

Meer informatie?

Locaties

De Klinker

In de Klinker werken buurt en sociale wijkteams samen. Behalve voor een kopje koffie kun je er terecht voor De Digitafel, verschillende inloopspreekuren, 2e hands kledingverkoop, een bingomiddag en veel meer. Kom een keer kijken. Je bent van harte welkom!

De Havelaar

Ook in de Havelaar kunnen we je helpen bij schulden, administratie en omgaan met geld, persoonlijke- en relatieproblemen of je rol als mantelzorger. Daarnaast organiseren vrijwilligers en buurtgenoten veel activiteiten zoals o.a. Mixed Kitchens, fietslessen, jeugd theatercollectief, Nederlandse taalles en nog veel meer.

Vrijwillige inzet

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Lijkt het je leuk om in de buurt actief aan de slag te gaan als vrijwilliger, maar weet je nog niet precies wat, waar en hoe? Heb je interesse om mee te helpen bij activiteiten van bestaande organisaties of zet je liever zelf een activiteit op? Wij helpen je graag met deze vragen.

Wat wij voor je kunnen betekenen:

  • Persoonlijk gesprek waarin we je interesses en sterke kanten bespreken.
  • Bemiddeling naar een organisatie die bij je past.
  • Nazorg voor het geval dat nodig is.

Neem gerust contact op met een van de medewerkers Vrijwillige Inzet van ABC Alliantie in de wijk waar je woont.

Wie is wie

DANSEN IN DE HAVELAAR

Danscafé Amsterdam in de Havelaar

Elke vrijdagavond in het dansseizoen verzorgt Danscafé Amsterdam danslessen en vrij dansen na afloop in de Havelaar, Douwes Dekkerstraat 2 Amsterdam. De lessen zijn gratis te volgen.

In de loop van het jaar zullen verschillende dansvormen aan bod komen. Vanaf oktober tot eind december beginnen we met de East Coast Swing, een moderne vorm van rock ’n roll, swing en jive die populair is aan de oostkust van de Verenigde Staten. Daarnaast komen dansen uit Madagaskar en continentaal Afrika aan bod. Op 21 december sluiten we het seizoen af met een groot themafeest, Madagaskar met diner vooraf in de Havelaar.

De lessen beginnen om 19.30, kijk op  https://www.facebook.com/groups/1001066616737828/  voor details en aanpassingen van het rooster. Rond middernacht besluiten we de avond.

De zaal is open om 19.00.

Meer informatie: Albert Delfos 06-24572319

WIJKTEAMS OUD-WEST

Voor informatie over activiteiten, vrijwilligerswerk, projecten of buurtinitiatieven kun je contact opnemen met een van onze wijkteams Oud-West.

Wijkteam Oud-West

De Klinker
Borgerstraat 45
1053 PB Amsterdam
t. (020) 683 85 42
klinker@abc-west.nl

De Havelaar
Douwes Dekkerstraat 2
1053 SX Amsterdam
t. (020) 689 07 11
havelaar@abc-west.nl

VOLG ONS IN OUD-WEST

Abonneer je nu op ons YouTube kanaal en bekijk de activiteiten in Oud-West

Facbookpagina ABC Alliantie Oud-West

Check onze Facebookpagina voor de laatste updates!

  Meld je aan voor de nieuwsbrief. Mis niets!
MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Alles weten over de activiteiten uit jouw buurt? Meld je dan nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van ABC Alliantie Welzijn en mis niets!

Uiteraard gaan we vertrouwelijk met je gegevens om en delen wij deze niet.
×