Over Locatie Dienstencentrum Bos & Lommer

Bewoners van West maken samen de wijk. De Sociale Wijkteams van de ABC Alliantie helpen buurtbewoners activiteiten en cursussen op te zetten en koppelen vrijwilligers aan leuke klussen. Ook geven zij mensen net dat extra zetje om persoonlijke en financiële problemen op te lossen. De teamleden kennen de wijk en weten wat er speelt.

Samen met de Wijkteams beheren bewoners de Wijkcentra en ontwikkelen zij hun leefomgeving. Burgers kunnen zich door activiteiten ontplooien en sterke wijkbewoners ondersteunen de kwetsbare.

Zo werken bewoners en Sociale Wijkteams samen aan Welzijn in West.

Hulp nodig?
De wijkteams ondersteunen je bij:

  • Schulden
  • Administratie en omgaan met geld
  • Persoonlijke- en relatieproblemen
  • Uw rol als mantelzorger

Wat is er allemaal te doen in Bos & Lommer?

Goed idee? Vrijwilligerswerk?
Als je een goed idee hebt voor  je buurt, of je wilt als vrijwilliger aan de slag, neem dan contact op met het Sociaal Wijkteam in uw buurt.

Meer informatie op de speciale pagina Vrijwillige inzet

Bewonersinitiatieven

Wat je als bewoner uit West ook wilt organiseren in de buurt, ABC Alliantie helpt je ideeën werkelijkheid te maken. Een kookworkshop, een buurtfeest, een filmfestival, een sportactiviteit, een middag voor kinderen of nog iets anders, het kan allemaal. Heb je een leuk plan of initiatief waar je omgeving van opvrolijkt en verbetert? En kun je daarbij wel wat hulp gebruiken?