Locatie De Koperen Knoop

Over Locatie De Koperen Knoop

Het Huis van de Buurt de Koperen Knoop is het sociale knooppunt in de Staatsliedenbuurt. Het Sociaal Wijkteam Westerpark van de ABC Alliantie is hier gevestigd en beheert dit buurtcentrum.

Naast het ABC vind je in het Huis van de Buurt het Sociaal Loket van het Stadsdeel. Hier kun je als buurtbewoner, ondernemer of bezoeker terecht met vragen over de buurt, wonen, zorg, vrijwilligerswerk of maatschappelijke hulp.

Ook andere welzijnsinstellingen, woningbouwverenigingen, advocaten houden hier hun spreekuren, informatiebijeenkomsten, workshops en andere activiteiten in het Huis van de Buurt.

Op de hoek van de Wittenkade en Van Limburg Stirumstraat bevindt zich de ontmoetingsruimte van het Huis van de Buurt, voorzien van een keuken en bar. In deze ruimte organiseren diverse vrijwilligers, groepen en organisaties activiteiten voor de buurt.

Het sociaal wijkteam de Koperen Knoop helpt buurtbewoners activiteiten en cursussen op te zetten en koppelt vrijwilligers aan leuke klussen. Als je een goed idee hebt voor jouw buurt, of je wil als vrijwilliger aan de slag, neem dan contact op met het sociaal wijkteam de Koperen Knoop of dien een bewonersinitiatief in.

Ook kan het sociaal wijkteam mensen net dat extra zetje geven om persoonlijke en financiële problemen op te lossen. Heb jij hulp nodig of ken je iemand die hulp kan gebruiken, dan kun je contact opnemen met het sociaal loket van het Stadsdeel West.

Hier kun je terecht voor vragen, advies en ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn. Het sociaal loket is er om het makkelijker te maken om de weg te vinden naar de juiste hulp en de juiste instellingen.

Hulp nodig?
De wijkteams ondersteunen je bij:

  • Schulden
  • Administratie en omgaan met geld
  • Persoonlijke- en relatieproblemen
  • Uw rol als mantelzorger

Wat is er allemaal te doen in de Koperen Knoop?

Goed idee? Vrijwilligerswerk?
Als je een goed idee hebt voor  je buurt, of je wilt als vrijwilliger aan de slag, neem dan contact op met het Sociaal Wijkteam in uw buurt.

Meer informatie op de speciale pagina Vrijwillige inzet

Bewonersinitiatieven

Wat je als bewoner uit West ook wilt organiseren in de buurt, ABC Alliantie helpt je ideeën werkelijkheid te maken. Een kookworkshop, een buurtfeest, een filmfestival, een sportactiviteit, een middag voor kinderen of nog iets anders, het kan allemaal. Heb je een leuk plan of initiatief waar je omgeving van opvrolijkt en verbetert? En kun je daarbij wel wat hulp gebruiken?

RUIMTE HUREN IN DE KOPEREN KNOOP?

Zoek je een repetitieruimte voor het buurtkoor, een lokaaltje voor een cursus of een ruimte om Yogales te geven? Buurtbewoners en (vrijwilligers)organisaties kunnen een ruimte huren in de Koperen Knoop.
>meer informatie vind je op de pagina Ruimte huren