Wat je als bewoner uit West ook wilt organiseren in de buurt, ABC Alliantie helpt je ideeën werkelijkheid te maken. Een kookworkshop, een buurtfeest, een filmfestival, een sportactiviteit, een middag voor kinderen of nog iets anders, het kan allemaal.

Heb je een goed idee voor de buurt?

Heb je een leuk plan of initiatief waar je omgeving van opvrolijkt en verbetert? En kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Dan horen wij dat graag. Wij helpen je op weg met de uitvoering en indien nodig wordt er financiële steun gegeven. Een project met sportieve inhoud, speciaal gericht op kinderen of juist op ouderen. Niets is te gek. Laat je creativiteit de vrije loop. Voldoet het project nog niet helemaal aan onderstaande spelregels, laat je dan niet uit het veld slaan. Vul het formulier alsnog in, dan neemt een medewerker van ABC Alliantie contact met je op om het ingediende plan te bespreken en waar nodig aan te passen.

Kortom, heb je een goed idee voor de buurt?
Dan willen wij je de kans geven je idee te realiseren!

Voorbeelden van initiatieven

bewonersinitiatief tekenles

Voorbeeld bewonersinitiatief: Plezier in tuinieren en een groener buurthuis

Onze buurvrouw vindt het leuk om in de grond te wroeten en plantjes te stekken, maar heeft zelf geen tuin. Met haar groene vingers en een beetje buurtbudget van ons maakt ze van het buurthuis een groene oase. Ideeën voor het gezelliger maken van de Tagerijn of van je buurt of woonomgeving zijn altijd welkom! We ondersteunen je graag bij de realisatie van je idee. 

Voorbeeld bewonersinitiatief: Het Ricciotti Ensemble

Het Ricciotti Ensemble speelde 27 juli 2017 op de stoep van de Nassaukerk.

Spelregels & inschrijfformulier

spelregels bewonersinitiatief

Een bewonersinitiatief…

  • wordt op z’n minst door drie buurtbewoners ingediend
  • mag niet louter gericht zijn op vermaak
  • mag geen commerciële doelstelling hebben
  • is niet van politieke aard
  • heeft betrekking op één of beide van de volgende punten:
    • Het leefbaar, schoon of veilig houden van de buurt. Denk hierbij aan thema’s als wonen, educatie, talentontwikkeling of gezondheid.
    • Het bevorderen en opbouwen van duurzame onderlinge contacten of netwerken in de buurt.

De ingediende bewonersinitiatieven worden beoordeeld door het inspiratieteam bestaande uit een groep betrokken buurtbewoners. Dit team komt elke maand bij elkaar om de binnengekomen initiatieven te beoordelen. Daarna hoort u of uw initiatief mag worden uitgevoerd en indien nodig welk bedrag is toegekend.

Je aanvraag kun je doen door onderstaand formulier te downloaden, in te vullen en van een handtekening te voorzien.

Contact

headerfoto contact

Mocht u, om welke reden dan ook, er niet in slagen uw geplande activiteit uit te voeren 
of wilt u hulp en advies bij het invullen van het formulier, neem dan contact op met 
de participatiemedewerker van ABC Alliantie van uw buurt.

de Baarsjes: Chantal Rietberg / Rob Rink
Bos & Lommer: Jorrit Boomgaardt/Jessica Melachris
Oud-West: Tycho Filarski / Bernadette Böhm
Westerpark: Peter van de Wijngaart

BEWONERSINITIATIEVEN

Woon je in stadsdeel West en heb je een buurtidee of wil je een activiteit organiseren? Dan kunnen wij je op weg helpen en ondersteunen. Onder andere bij het indienen van de aanvraag en bij het beheren van de financiën. Er is veel mogelijk, als het maar van betekenis is voor de buurtbewoners of de buurt. De aanvraag start met het invullen van een aanvraagformulier.

> Klik hier voor meer informatie

VRIJWILLIGE INZET

Je kunt als vrijwilliger het verschil maken en veel betekenen. De vrijwillige inzet is belangrijk voor de totstandkoming van activiteiten, het omkijken naar kwetsbare buurtbewoners, het openstellen van accommodaties en het uit kunnen voeren van buurtinitiatieven. En als vrijwilliger heb je zelf ook een leuke tijd, doe je ervaring op en ontmoet je collega vrijwilligers. Vanzelfsprekend kun je op ons rekenen om je op weg te helpen en om je te ondersteunen.

> Klik hier voor meer informatie

MANTELZORG

Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven. Je bent mantelzorger als je langdurig onbetaald zorg verleent aan een naaste die een beperking heeft of langdurig lichamelijk of psychisch ziek is. Als mantelzorger help je op vele manieren; praktisch, sociaal en emotioneel. Dat kan zwaar en belastend zijn. Dan kan advies en ondersteuning vanuit ABC Alliantie helpen en verlichting geven. Naast individuele ondersteuning worden er activiteiten voor mantelzorgers georganiseerd.

> Klik hier voor meer informatie

© Copyright - ABC-West