Aanmelding KERST500 is van start!

PERSBERICHT
Amsterdam, 18 november 2019   

Kerst in West vieren we samen!

WEST – KERST500 is een 3-gangenkerstdiner, dat op vrijdag 20 december a.s. op ongeveer 12 verschillende locaties verspreid over alle buurten van Westerpark geserveerd zal worden. De gasten aan tafel zijn 500 bewoners uit Westerpark en dan met name ook mensen voor wie zo’n feestelijk kerstdiner niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld omdat zij een krappe portemonnee hebben of omdat zij niet zoveel contact met andere mensen hebben als zij zouden willen.

Gesloten beurs
Cor Koeleman en Cunera Frisart, beiden buurtwerker bij ABC Alliantie, staan dit jaar alweer voor de zesde keer garant voor de centrale organisatie van KERST500. Maar Koeleman en Frisart kunnen het niet alleen. ”Dat we deze bijzondere avond met gesloten beurs kunnen organiseren, is te danken aan de vrijwillige inzet van heel veel fantastische bewoners en ondernemers uit de buurt, de KERST500-familie.” Alweer voor het derde jaar op rij wordt alles wat er op de boodschappenlijst staat gratis geleverd door vijf lokale filialen van Albert Heijn. “En met alles bedoelen we ook echt alles, van het eten en drinken tot en met de aankleding van de tafels.”

Muzikale verrassingen
Buurtbewoner Inge Rietjens zorgt ook dit jaar weer voor muzikale verrassingen. Zo kan het gebeuren, dat tijdens het diner een kinderkoortje binnenkomt om een paar kerstliedjes te zingen of een gitarist zijn muziekstandaard neerzet en een paar mooie jazz standards speelt. Allemaal talenten uit de buurt, die hun buurtgenoten een gezellige kerstmaaltijd willen bezorgen.

WhatsAppgroep
Nieuw dit jaar is de WhatsAppgroep Eet/klets/ga jij ook mee?. “We willen graag, dat de beweging die KERST500 in de wijk brengt, van contact, gezelligheid, iets met en voor elkaar doen, ook na het diner doorgaat. Daarom hebben we deze groepsapp opgericht, bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om met buren uit Westerpark om te gaan. Lekker met elkaar uit eten, een kopje koffie drinken of gezellig samen naar het museum. We gaan altijd op zoek naar een betaalbare ontmoeting voor iedereen.”

KERST500, vrijdag 20 december a.s. om 18.00 uur, toegang gratis.
Aanmelden:
www.abc-west.nl/KERST500