Een praatje, een kop koffie of een activiteit. Wij zijn het eerste aanspreekpunt voor wie gezelligheid zoekt of het even niet meer weet. Je kunt in de Tagerijn altijd meedoen. We ondersteunen je bij je vragen en helpen je op weg. De buurtwerkers kennen de wijk en weten wat er speelt.

ABC Alliantie, altijd in de buurt

Bewonersinitiatief

twee mensen op de talentenbeurs van bewonersinitiatieven

Heb je een leuk plan of initiatief waar je omgeving van opvrolijkt en verbetert? En kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Dan horen wij dat graag. Neem contact op met: Niels Vlasman.

Meer informatie?

>Ga naar de informatiepagina bewonersinitiatieven

Locaties

huizen met bootje aan het water in de baarsjes

Altijd gezellig in de Tagerijn!

Samen met het wijkteam beheren bewoners de Tagerijn en organiseren daar veel activiteiten en ontwikkelen hun leefomgeving. Bewoners kunnen zich door activiteiten ontplooien en sterke wijkbewoners ondersteunen de kwetsbare.

Zo hebben we bijvoorbeeld ons Atelier de Mix. Dit is een unieke, inspirerende werkplek in Amsterdam West waar buurtbewoners, vrijwilligers en jonge aankomende ontwerpers creatieve producten ontwikkelen en uitwerken. Het Atelier biedt een plek om samen te komen, kennis uit te wisselen en creatief te zijn. Met de opbrengsten worden weer nieuwe projecten gefinancierd. Daarnaast hebben we opdrachtgevers waarvoor we nieuwe ontwerpen maken en we produceren veel met gerecycled materiaal.

Informeer bij de Tagerijn naar activiteiten en mogelijkheden of bespreek je idee voor de buurt met ons. Met ons wijkteam kunnen we veel voor je betekenen.

Vrijwillige inzet

team van vrijwillige inzet abc alliantie

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Lijkt het je leuk om in de buurt actief aan de slag te gaan als vrijwilliger, maar weet je nog niet precies wat, waar en hoe? Heb je interesse om mee te helpen bij activiteiten van bestaande organisaties of zet je liever zelf een activiteit op? Wij helpen je graag met deze vragen.

Wat wij voor je kunnen betekenen:

  • Persoonlijk gesprek waarin we je interesses en sterke kanten bespreken.
  • Bemiddeling naar een organisatie die bij je past.
  • Nazorg voor het geval dat nodig is.

Neem gerust contact op met een van de medewerkers Vrijwillige Inzet van ABC Alliantie in de wijk waar je woont.

Wie is wie

Medewerker Abc alliantie
Abidin Oguzkurt
Medewerker Abc alliantie
Chantal Rietkerk
buurtwerk Chassébuurt
Medewerker Abc alliantie
Corina Brugman
Medewerker Abc alliantie
Jolene Spilt
buurtwerk Does-, Tromp- en Geuzenbuurt
Medewerker Abc alliantie
Marianne Jansen
buurtwerk/atelier de Mix
Medewerker Abc alliantie
Miloe de Jong-Muller
Medewerker Abc alliantie
Monique Hammer
team Vrijwillige Inzet
Remco Neuteboom
Medewerker Abc alliantie
Seyit Özilhan
buurtwerk Mercatorbuurt, Jan Maijenbuurt
Medewerker Abc alliantie
Tamara Janmaat
Medewerker Abc alliantie
Wim Molenaar
team Vrijwillige Inzet, buurtwerk Postjesbuurt, PR en Communicatie

Lesgever Turkse taal

Spreek jij goed Turks en vind je het leuk om je kennis van die taal over te dragen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
We komen graag in contact met een persoon (m/v) die Turkse les wil en kan geven. Wij kennen namelijk een aantal enthousiaste, volwassen bewoners die een Turkse partner hebben en het leuk en nuttig vinden om de Turkse taal te leren. Om te beginnen met de basis en met name het spreken is van belang, lezen iets minder. Zodat zij bijvoorbeeld kunnen converseren met hun Turkse (schoon)familie.

Kortom, spreek jij goed Turks en vind je het leuk om je kennis van die taal over te dragen? Neem dan snel contact met ons op.

Lestijden zijn in overleg. We denken aan twee uur per week, liefst in de (voor)avond. De lessen zullen plaatsvinden in de Tagerijn, Balboastraat 18 in de Baarsjes. Indien gewenst is er een bescheiden vrijwilligersvergoeding beschikbaar. Onkosten worden uiteraard vergoed.

Je helpt een groep (6-8 personen) gemotiveerde volwassenen op weg in de Turkse taal die je daar voor zeker dankbaar voor zullen zijn en je zullen waarderen.

Als je belangstelling hebt voor deze vacature, stuur dan een mail aan Seyit Özilhan.

WIJKTEAM DE BAARSJES

Voor informatie over activiteiten, vrijwilligerswerk, projecten of buurtinitiatieven kun je contact opnemen met ons wijkteam De Baarsjes.

Wijkteam De Baarsjes

De Tagerijn
Balboastraat 18
1057 VW Amsterdam
t. (020) 489 44 40
tagerijn@abc-west.nl

  Meld je aan voor de nieuwsbrief. Mis niets!
MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Alles weten over de activiteiten uit jouw buurt? Meld je dan nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van ABC Alliantie Welzijn en mis niets!

Uiteraard gaan we vertrouwelijk met je gegevens om en delen wij deze niet.
×